Namen Erasmus dni je z različnimi aktivnostmi doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja, s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja. Ni potrebe, da bi v tem času organizirali dodatne dogodke, izključno namenjene promociji Erasmus dni 2021; cilj je, da se že načrtovane aktivnosti v okviru vašega projekta izvede v teh treh oktobrskih dneh.

Številni vrtci, šole, srednje šole, institucije terciarnega izobraževanja in druge izobraževalne institucije ter podjetja iz vse Evrope v teh dneh organizirajo mednarodne aktivnosti v okviru pobude Erasmus dnevi 2021. Pridružuje se jim tudi 25 slovenskih izobraževalnih institucij. V teh treh dneh se bo tako po vsem svetu zvrstilo skoraj 4500 dogodkov, od tega 31 v Sloveniji.

Erasmus dnevi bodo letos potekali že petič, in sicer 14., 15. in 16. oktobra 2021. Prvič so bili organizirani leta 2017, ob 30. obletnici programa Erasmus, danes pa so že nepogrešljiva oblika praznovanja vseh pozitivnih učinkov, ki jih prinaša sodelovanje v programu Erasmus+. So priložnost, da različne izobraževalne institucije in posamezniki organizirajo ali se udeležijo dogodkov, predstavijo svoje izkušnje v programu Erasmus+ ali pa slednjega šele spoznajo.

Vir in več informacij: CMEPIUS, SI21, 13. 10. 2021, PEF UPR in FHS UPR, 11. 10. 2021

 

(Skupno 40 obiskov, 1 današnjih obiskov)