Portal eTwinning je virtualna večjezična skupnost, ki je namenjena v prvi vrst mednarodnemu povezovanju in sodelovanju evropskih šol in vrtcev.  Portal nudi podporo pri uvajanju sodobnih, inovativnih metod poučevanja in učenja v razred in igralnico, podprtih s informacijsko-komunikacijsko tehnologijo (IKT).

Razredu omogoča avtentično, mednarodno, izobraževalno izkušnjo, ki učeče se motivira za učenje v realnih življenjskih okoliščinah, obenem pa jim omogoča krepitev medkulturnih kompetenc iz domače učilnice. Prav tako igra pomembno vlogo pri profesionalnem razvoju in vzpostavljanju mreže profesionalnih in prijateljskih vezi sodelujočih učiteljev in vzgojiteljev.

ITE je pobuda Centralne svetovalne službe eTwinning, s katero želi približati portal eTwinning evropskim visokošolskim institucijami, ki izobražujejo in usposabljajo bodoče učitelje. Cilj pobude je seznanitev s prednostmi in možnostmi, ki jih ponuja portal eTwinning akademskemu pedagoškemu osebju in študentom ter vključevanje študentov pedagoških smeri v kratke mednarodne projekte eTwinning.

Vir in več informacij: CMEPIUS, 20. 7. 2021

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)