CMEPIUS je v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje podelil nacionalna priznanja za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programih Erasmus+ in eTwinning ter evropske nagrade za inovativno poučevanje za leto 2023. Hkrati so na dogodku obeležili 20. letnico delovanja Centra.

Prireditev je otvorila direktorica CMEPIUS-a, dr. Alenka Flander, ki je svoj uvodni nagovor začela z opisom CMEPIUS-a izpred 20 let. Zbrane je nagovoril tudi minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda.

Po uvodnih nagovorih je sledila podelitev priznanj, in sicer: jabolk kakovosti za odlične prakse mednarodnega sodelovanja v programu Erasmus+, zlatega kabla za projekt v okviru pobude eTwinning in evropskih nagrad za inovativno poučevanje, ki jih podeljuje Evropska komisija. Prejemniki slednjih so se novembra že udeležili slavnostnega sprejema v Bruslju, tokrat pa so jim v živo čestitali še predstavniki nacionalne agencije in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

V brošuri s predstavitvami so zapisali: »To so projekti, ki dvigajo kakovost izobraževanja in usposabljanja, bogatijo življenja in širijo obzorja. Izpostavljajo tudi vsebine in aktivnosti vključevanja in raznolikosti, trajnostnega razvoja, digitalnega prehoda in aktivne participacije oz. sodelovanja v demokratičnem življenju.«

Vir in več informacij: CMEPIUS in ACS, 7. 12. 2023 ter SIO, 11. 12. 2023

(Skupno 62 obiskov, 1 današnjih obiskov)