23. avgusta 2023 bo na slovenskih srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah potekal prvi dan jesenskega izpitnega roka splošne in poklicne mature. Kandidati bodo na ta dan opravljali pisni izpit iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine.

V skladu s koledarjem splošne mature bo letošnji jesenski rok potekal v sedmih dneh. Pisni izpit iz matematike bo potekal v četrtek, 24. avgusta. Kandidati bodo pisali izpite iz tujih jezikov in izbirnih predmetov od petka, 25., do četrtka, 31. avgusta. Od srede, 23. avgusta, do petka, 1. septembra, bodo na šolah potekali ustni izpiti.

V skladu s koledarjem poklicne mature bodo kandidati izpit iz tretjega predmeta poklicnemature opravljali po sledečem razporedu: iz matematike v četrtek, 24. avgusta, iz angleščine, nemščine in slovenščine kot drugega jezika oz. italijanščine kot tujega in drugega jezika v petek, 25. avgusta. Pisni izpiti iz temeljnih strokovnoteoretičnih predmetov (t. i. drugi predmet poklicne mature)bodo potekali v sredo, 30. avgusta. Od srede, 23. avgusta, do petka, 1. septembra, bodo na šolah potekali ustni izpiti.

Vir in več informacij: RIC, 22. 8. 2023

(Skupno 53 obiskov, 1 današnjih obiskov)