V času podnebne krize in nujnosti ukrepanja moramo učence vseh starosti spodbujati pri razvoju znanj in spretnosti, da se bodo lahko učinkovito spoprijeli s podnebno krizo in ostalimi izzivi prihodnosti. Pri tem pa imajo ključno vlogo učitelji in šole, katerim je Mednarodna konferenca o ekosocialnem izobraževanju tudi posvečena. Namen je namreč opolnomočiti učitelje osnovnih in srednjih šol, z novimi znanji, da bodo lahko vzgajali generacije proaktivnih posameznikov. Posameznikov, ki bodo razumeli kompleksnost, imeli celostno razumevanje o podnebju in trajnosti ter empatijo do svojega družbenega in naravnega okolja.

Prvo Mednarodno konferenco o ekosocialnem izobraževanju organizirata Društvo Sončni Grič in Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v sklopu projekta Učilnica za življenje. Konferenca bo potekala:

  • 28. 9. 2023: spletno od 9.00 do 15.00,
  • 29. 9. 2023: sedež UP PEF (Koper), in spletno (s spletnim prenosom predavanj), od 8.30 do 16.30. Popoldanski del konference se bo razdelil na spletni del in del v živo. V živo bodo udeleženci deležni okrogle mize z odločevalci, delavnic in projekcije filma. Tisti, ki bodo konferenco spremljali spletno pa bodo ponovno deležni različnih zanimivih spletni interaktivnih vsebin.

Potrebna je registracija.

Vir in več informacij: UP, 5. 7. 2023

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)