Konec aprila so se vrata v prostore PUM-O po Sloveniji zaprla. Morda ne prav vsa. Večina (mestnih) občin je na pobudo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prepoznala vrednost programa in so jih finančno podprli v negotovih mesecih.

Pumovci iz Radovljice so se ‘zganili’ že v začetku aprila. Na svojem FB profilu so objavljali zgodbe o tem, kaj jim program PUM-O pomeni in zakaj je tako dragocen. Vabimo vas, da zapise  preberete. Obiščete pa tudi FB PUM-O Celje, kjer preštevajo dneve, ko so ostali »brez programa PUM-O«. Ob tem pa  ustvarjajo zgodbe, povezane z njim.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je 2. junija izdalo odločitev o podpori programu Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O). Izvajanje program bodo v naslednjih petih letih spet financirali iz evropskih sredstev. V novem Programu evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji bo tako predvidoma 1.800 mladih vključenih v programe usposabljanja, ki jim dajejo zagon za vrnitev v šolo ali vstop v zaposlitev.

Za izvajanje bo skrbel Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje skupaj z izbranimi zunanjimi izvajalci programa.

Vir in več informacij: ACS, 27. 6. 2023

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)