Avtorji tokratnega, 7. novičnika, ki izhaja pod okriljem ustanove AlpMedia, so zbrali informacije, vabila na dogodke in druge pomembne objave, vezane na trajnostni način življenja v Alpah.

Kampanja za ohranitev ledenikov, v kateri sodeluje tudi CIPRA, je letos dobila mednarodno razsežnost. Udeleženci pohoda so med 20. avgustom in 10. septembrom v šestih etapah prehodili prav toliko ledenikov. Skupina aktivistov pa se je na štiridnevno pot iz Lindaua ob Bodenskem jezeru v Nemčiji do avstrijskega ledenika Ochsental podala kar s kolesi in tako povezala šport s prizadevanji za ohranitev podnebja.

Louise Drompt, predstavnica mladih CIPRE v rubriki Stališče objavlja razmišljanje o nujnosti krepitve zaupanja med nevladnim sektorjem ter hribovskimi in gorskimi kmeti.

Kaj pomeni koncept nudginga (dregljaja) v alpskem turizmu? O tem so govorili strokovnjaki na webinarju. Razprava je objavljena v obliki podkasta. Prekomernemu turizmu na območju Alp se je uprla civilna družba. Lokalni prebivalci so zaprli uvoz v predor, po katerem v Hallstatt prihajajo množice. Zahtevajo sprejetje ustreznih ukrepov, ki bodo zagotovili razbremenitev za lokalno skupnost in okolje.

Za projekt AMIGO, ki ga je koordinirala CIPRA International in je spodbujal k aktivnejšemu prihodu na delo, so strokovnjaki prejeli nagrado trajnostne mobilnosti.

Vir in več informacij: ACS, 6. 11. 2023

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)