Novembra so pri Andragoškem centru Slovenije začeli izdajati eNovičnik za družinsko pismenost. V njem vas bodo enkrat mesečno obveščali o novostih s spletne strani za družinsko pismenost ter zanimivih vsebinah in dogodkih s tega področja.

V novembrski izdaji pišejo o obisku članic uredniškega odbora spletne strani za družinsko pismenost v Celovcu, vabijo k branju bloga dr. Barbare Baloh, v katerem piše, zakaj je pomembno, da otroku beremo že od rojstva; predstavljajo tudi plakate za spodbujanje branja s skupnim naslovom Igre za po poti in doma.

Decembrski novičnik prinaša odziv dr. Sabine Fras Popovič na slabše rezultate v matematični, naravoslovni in predvsem bralni pismenosti, ki jih je pokazala zadnja raziskava PISA, pogled mag. Barbare Hanuš na 39. Slovenski knjižni sejem in vabilo k ogledu posnetkov prispevkov letošnjega strokovnega posveta ABC Bralne pismenosti. Predstavljajo tudi primer dobre prakse: spodbujanje bralne kulture pri najmlajših v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper. Ali poznate Lahkonočnice? Jubilejna deseta serija Lahkonočnic je namenjena spodbujanju pripovedovanja.

Vir in več informacij: ACS, 21. 12. 2023

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)