Vsako leto 26. septembra po vsej Evropi praznujemo evropski dan jezikov, ki ga je Svet Evrope prvič razglasil v evropskem letu jezikov leta 2001. Ta dan je namenjen osveščanju javnosti o bogati kulturni in jezikovni različnosti v Evropi ter o pomenu učenja jezikov za utrjevanje evropskih načel strpnosti in medsebojnega razumevanja.

Na Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji so ob evropskem dnevu jezikov 2023 pripravili aktivnosti, namenjene predvsem mladim in učiteljem tujih jezikov.

naslovnica glavnih ugotovitev Eurydice o poučevanju jezikov v šoli v Evropi1. Osrednja prireditev bo v sredo, 20. septembra, v Hiši EU v Ljubljani (Dunajska 20). Obvezne prijave.

Na dogodku, pripravljenem v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje in Zavodom RS za šolstvo (program), boste lahko prisluhnili najnovejšim ugotovitvam poročila Eurydice o pouku tujih jezikov v šoli v Evropi, odkrivali zanimivosti in lepote tolmaškega poklica, preverili, kdo zmaguje v spopadu med človeško in umetno inteligenco, zaploskali dobitnikom priznanja ZRSŠ šolam in učiteljem za odlične prispevke v okviru pedagoškega foruma ter spoznali izviren nacionalni projekt za srednješolce, ki je ustvarjen za ustvarjalnost. Čaka vas tudi nepozabna delavnica po sledeh latinščine v slovenščini, začinjena z izdatno mero čarobnosti.

2. Za osnovnošolce, srednješolce in tudi splošno javnost bodo v Ljubljani v petek, 22. septembra, v sodelovanju z Mestno zvezo tabornikov Ljubljana pripravili tekmovanje »Jezikovna fotoorientacija«.

Vir in več informacij: Predstavništvo EK v Sloveniji, september 2023

(Skupno 124 obiskov, 1 današnjih obiskov)