Projekt oziroma ukrep Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju je bil oblikovan z namenom sistematičnega vključevanja podnebnih ciljev in vsebin v predšolsko vzgojo, osnovno in srednješolsko izobraževanje, višješolsko strokovno izobraževanje in izobraževanje odraslih. Poteka v okviru Programa porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v obdobju 2022–2023.

Sodelujoči partnerji v projektu so Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo RS, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje RS, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Center RS za poklicno izobraževanje, Andragoški center Republike Slovenije in Center šolskih in obšolskih dejavnosti.

Projekt oz. ukrep na Zavodu RS za šolstvo poteka v obdobju od februarja 2022 do 20. novembra 2023. V tem času je predvidenih sedem usposabljanj za vse VIZ sodelujoče v projektu (npr. 16. junija) in eno usposabljanje, namenjeno zgolj demonstracijskim VIZ.

Vabljeni k ogledu posnetkov usposabljanja v okviru konference NAK 2023: Z znanjem in ravnanjem naslavljamo podnebne spremembe in trajnostnost.

Vir in več informacij: ZRSŠ, 24. 5. 2023

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)