Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič ter italijanska ministrica za univerze in raziskave Anna Maria Bernini sta 5. 12. 2023 v Rimu podpisala Memorandum o sodelovanju na področju raziskav in inovacij.

Na podlagi memoranduma bodo slovenski in italijanski raziskovalke in raziskovalci izvajali skupne raziskovalne projekte. Institut »Jožef Stefan« in italijanski Nacionalni raziskovalni svet (italijansko Consiglio Nazionale delle Ricerche – CNR) sta pred enim letom že podpisala sporazum o sodelovanju, 5. 12. 2023 pa sta v Rimu predstavila pet slovensko-italijanskih projektov s področij nanostrukturnih materialov in kvantnih znanosti, ki so bili izbrani na razpisu na podlagi sporazuma.

Ob robu obiska ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije v Italiji je Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve organiziralo dogodek “Znanost in inovacije, Slovenija in Italija”, kjer so posebna pozornost namenili inovacijam slovenskih podjetij, ki so predstavili svoje dosežke in načrte na področju vodikovih tehnologij, krožnega gospodarstva, vesolja in uvajanja procesov Industrije 4.0.

Vir in več informacij: MVZI, 5. 12. 2023

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)