V Mariboru se je 19. 10. 2023 začel dvodnevni Festival digitalnih spretnosti DigiSi, ki je potekal pod okriljem Evropskega leta spretnosti. Na odlično obiskanem in pisanem festivalu je prvi dan prevladovala mlajša publika, kateri so se predstavile številne ustanove, povezane z digitalnim in zelenim prehodom ter varnostjo na internetu.

Mladi so imeli na voljo tudi veliko interaktivnih delavnic in zabavnih izzivov za preizkušanje digitalnih spretnosti, od robotike in spletnega bontona pa do umetne inteligence ter stojnic, kjer so lahko pridobili dodatna znanja.

Poleg delavnic in stojnic je bila v sklopu Festivala digitalnih spretnosti tudi okrogla miza z naslovom Oprema naših otrok v (nevarnem) digitalnem svetu.

Na dokaj neobičajni otvoritvi dogodka, kjer sta moderator Domen Valič in ministrica Emilija Stojmenova Duh zamenjala vlogi spraševalca in intervjuvanca, sta predstavila številne dejavnosti, projekte in ukrepe Ministrstva za digitalno preobrazbo pri krepitvi digitalnih kompetenc med mladimi, odraslimi in zlasti starejšimi.

Vir in več informacij: MDP, 19. 10. 2023

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)