Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo spremenilo Javni razpis za sofinanciranje investicij v športne dvorane in zunanje športne površine v letu 2023. Z razpisom želijo zagotoviti kakovostno športno infrastrukturo za vse uporabnike ter spodbujati učinkovito ravnanje z njo, s spremembo pa neporabljena sredstva na enem sklopu namenjajo za podporo projektov občin na drugem sklopu.

V okviru Sklopa A ministrstvo podpira investicije občin, ki so lastnice javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic, v Sklopu B pa podpira občine, ki imajo v lasti zemljišča za posodobitev ali vzpostavitev novih javnih zunanjih športnih površin.

Ob odpiranju prejetih vlog na Javni razpis za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023 je strokovna komisija ugotovila, da je na Sklop A prispelo manj vlog oziroma predlogov projektov, kot je pričakovala, in več na Sklop B. Zaradi tega so na ministrstvu pripravili spremembo javnega razpisa z namenom prenosa ostanka sredstev iz Sklopa A na Sklop B.

Vir in več informacij: MGTŠ, 21. 7. 2023

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)