UNESCO skupaj z Education International izvaja globalno raziskavo o pripravljenosti učiteljev, da v svoje poučevanje vključijo izobraževanje za trajnostni razvoj in izobraževanje o globalnem državljanstvu. Študija bo zbrala informacije o pripravljenosti učiteljev za poučevanje izobraževanja za trajnostni razvoj in izobraževanja o globalnem državljanstvu, o razpoložljivem usposabljanju in podpori, pristopih  v celotnem kurikulumu in pri ocenjevanju učnih rezultatov ter drugih dejavnostih, povezanih tematiko v šolah in lokalni skupnosti.

Pod vodstvom tehnične strokovne skupine, ki je bila ustanovljena leta 2020, je bila pripravljena spletna anketa za zbiranje informacij s strani učiteljev po vsem svetu. Raziskava bo na voljo v več jezikih, vključno s šestimi uradnimi jeziki ZN (arabščina, kitajščina, angleščina, francoščina, ruščina in španščina).

Anketa bo odprta od 1. marca 2021 do sredine aprila 2021. Namenjena je vsem učiteljem v formalnem osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju, ne glede na predmete, ki jih poučujejo. Za izpolnjevanje vprašalnika je potrebno od 30 do 40 minut.

Rezultati raziskave bodo predstavljeni na naslednjem Unescovem globalnem forumu o izobraževanju za trajnostni razvoj in izobraževanju o globalnem državljanstvu, ki ga bo Republika Koreja gostila septembra 2021. Globalni forum, ki poteka vsaki dve leti, združuje oblikovalce politike, civilno družbo ter strokovnjake. Leta 2021 bo forum preučil napredek pri doseganju cilja 4.7 ciljev trajnostnega razvoja in ovir pri napredku.

Vir in več informacij: Tuditi.si, 16. 2. 2021

(Skupno 55 obiskov, 1 današnjih obiskov)