V junijskem novičniku UIL se v daljšem intervjuju predstavi začasni direktor Borhene Chakroun. Deli svoj pogled na stanje vseživljenjskega učenja. Opozarja je na izzive, s katerimi se soočamo na tem področju, ter vlogo, ki jo lahko UIL odigra pri njihovem naslavljanju. Opisuje svoje prednostne naloge.

5. julija bodo predstavniki UIL izvedli mednarodni seminar, na katerem se bodo ukvarjali s publikacijo Mednarodni trendi vseživljenjskega učenja v visokošolskem izobraževanju. Dopolnjuje jo poročilo Institucionalne prakse z implementacijo vseživljenjskega učenja v visokošolskem izobraževanju.

Še vedno sta izpostavljena dva zanimiva spletna tečaja. Prvi, e-PASS, je namenjen krepitvi bralne in matematične pismenosti. Drugi se imenuje Zabavno družinsko učenje. Staršem in skrbnikom ponuja podporo in številne zamisli za učenje z otroki. Oba tečaja sta prostodostopna do konca leta.

Prihodnost ni več, kar je bila, je kratek povzetek najnovejše številke International Review of Education, ki je izšla aprila.

Novičnik UIL se ozira tudi na lansko konferenco CONFINTEA VII in poudarja nekatere druge mednarodne dogodke, ki potekajo daleč od Slovenije.

Vir in več informacij: ACS, 4. 7. 2023

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)