V sredo, 30. avgusta 2023, se je v Cankarjevem domu v Ljubljani odvijala zaključna konferenca projekta Dvig digitalne kompetentnosti pod imenom DIGDAKTIKA. Združila je številne predavatelje, udeležence, sponzorje, inovatorje in visoke goste iz Slovenije in tujine. Konferenca je bila prava poslastica za vse, ki jih zanima potencial in razvoj digitalnih tehnologij.

Posebnost DIGDAKTIKE je bila njena izvedba. Konferenca je potekala kombinirano. Kombiniran način organizacije je omogočil, da je vsebino DIGDAKTIKE doseglo večje število ljudi, kot je dejanska kapaciteta Cankarjevega doma, saj spletna platforma nima omejitev.

Vsi tisti, ki niste mogli prisostvovati v živo, si boste konferenco lahko ogledali preko posnetkov, ki jih bodo po 15. 9. 2023 dodali v program konference ob karticah in povzetkih posameznih predavateljev.

Posebno pozornost na konferenci je pritegnila ob-konferenčna dejavnost v času aktivnega odmora. Udeleženci DIGDAKTIKE so imeli priložnost sodelovati v t.i. Teachmeetu in se preizkusiti v izzivu s Chat GPT-jem, kar je dodalo posebno noto konferenci.

Vir in več informacij: ZRSŠ, 4. 9. 2023, in SIO, 5. 9. 2023

(Skupno 49 obiskov, 1 današnjih obiskov)