Oktobra in novembra se je zvrstilo kar nekaj dogodkov, o katerih pišejo v novembrski številki VKO novičnika. Priznani mednarodni strokovnjaki na področju vseživljenjske karierne orientacije so sodelovali v diskusiji glede vpliva umetne inteligence in digitalnih tehnologij na vseživljenjsko karierno orientacijo in delo kariernih svetovalcev. Letna konferenca Euroguidance Avstrija na temo spretnosti za prihodnost je osvetlila razvijajočo se vlogo svetovanja v današnjem dinamičnem svetu dela. Zavod RS za zaposlovanje je organiziral strokovni posvet Mikrodokazila za potrebe trga dela.

V nadaljevanju predstavljajo program PUM-O Plus, ki mladim ponuja priložnost, da se družijo in sodelujejo z vrstniki, ustvarjalno preživljajo svoj čas, se odločijo o svoji prihodnosti in poklicu ter pripravijo na ponovno vključitev v izobraževanje ali zaposlitev.

Pišejo tudi o pobudi Hitrejši vstop mladih na trg dela, ki omogoča zaposlitev za nedoločen čas in krepitev veščin ob pomoči mentorja za mlajše od 30 let, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Objavljajo pogovor s Špelo Pogačnik Nose, ki na Centru RS za poklicno izobraževanje vodi nacionalni center Europass Slovenija vse od njegovih začetkov.

Vir in več informacij: ACS, 23. 11. 2023

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)