Na gradu Jable je potekala konferenca Umetna inteligenca, kjer so se zbrali predstavniki državnih ustanov, akademske sfere, gospodarstva in raziskovalci, ki se pri nas ukvarjajo z umetno inteligenco.

Umetna inteligenca ima pomembno mesto tudi v naših temeljnih dokumentih, kot so krovna strategija Digitalna Slovenija 2030, ki jo je vlada sprejela marca letos, Nacionalni program za umetno inteligenco in Nacionalni načrt digitalnega desetletja.

Glavne teme predavanj in razprav na konferenci so bile še umetna inteligenca in raziskovalni sektor, umetna inteligenca in gospodarski sektor, priložnost Slovenije na področju umetne inteligence v mednarodnem prostoru ter umetna inteligenca kot izziv za prepoznavnost Slovenije.

5.  februarja 2024 bo Slovenija v Kongresnem centru na Brdu gostila 2. globalni forum o etiki v umetni inteligenci, ki ga bodo organizirali skupaj z Unescom.

27. novembra 2023 bo v Ljubljani posvet o etiki v umetni inteligenci, kjer bodo sodelujoči razpravljali o tem, kako je Slovenija pripravljena na uresničevanje priporočil Unesca o etiki v umetni inteligenci na različnih področjih, od prava in kulture do izobraževanja, znanosti in gospodarstva.

Vir in več informacij: MDP, 6. 11. 2023

(Skupno 85 obiskov, 1 današnjih obiskov)