Zaživel je nacionalni portal eTorba, ki pod geslom »Množimo znanje« ponuja učencem, učiteljem, staršem in vsem drugim zainteresiranim posameznikom enoten brezplačni dostop do relevantnih, strokovno in didaktično pregledanih elektronskih učnih gradiv.

eTorba je nacionalni učni portal, ki učiteljem, učencem, njihovim staršem in vsem zainteresiranim posameznikom omogoča enoten dostop do zanje relevantnih učnih gradiv, pri čemer je še posebej pomembno, da so ta gradiva kakovostna, torej strokovno pregledana s strani strokovnjaka za vsebino in strokovnjaka s področja didaktike. Vizija portala je, da so vsa za učence pomembna elektronska učna gradiva zbrana na enem mestu, njihova uporaba pa mogoča z enim uporabniškim računom. Prijava v portal ni potrebna, je pa priporočena, saj omogoča uporabo funkcionalnosti, kot so shranjevanje rešitev nalog, dodajanje zaznamkov in drugo.

V okviru projekta pa ni bil samo razvit portal eTorba. Bilo je tudi nadgrajenih 31 obstoječih e-učbenikov in pet obstoječih e-gradiv, v sodelovanju z različnimi založbami pa so bili razviti štiri novi e-učbeniki za preizkušanje novih pedagoških modelov. Učenci in učitelji se učijo z uporabo eBralnika, ki deluje v okviru portala in ponuja prilagodljivost učnih vsebin glede na velikost zaslona ter individualne potrebe posameznika.

Vir in več informacij: MVI, 23. 11. 2023

(Skupno 72 obiskov, 1 današnjih obiskov)