mobility scoreboard coverNovo poročilo omrežja Eurydice »Mobility scoreboard: Higher Education background report« vsebuje šest kazalnikov s petih področij: svetovanja, učenja tujih jezikov, prenosljivosti štipendij in posojil, pomoči socialno ogroženim študentom ter priznavanja učnih izidov in kvalifikacij.

Poročilo je nastalo po naročilu Evropske komisije, v podporo Semaforju mobilnosti (Mobility Scoreboard), ki ga je omrežje Eurydice razvilo skupaj z omrežjem CEDEFOF za področje poklicnega izobraževanja. Podlaga za nastanek Semaforja mobilnosti je priporočilo Sveta ministrov EU Mladi in mobilnost – spodbujanje učne mobilnosti mladih iz leta 2011.

Na skupni spletni platformi si lahko ogledate dinamične zemljevide, ki prinašajo pogled na politično okolje, v katerem se odvija mobilnost mladih v Evropi. Namen Semaforja mobilnosti je vzpostaviti ogrodje za spremljanje  napredka evropskih držav pri promociji mobilnosti in odpravljanju ovir za mobilnost. Podatki iz poročila se nanašajo na študijsko leto 2015/16 in zajemajo 28 držav članic EU, Bosno in Hercegovino, Islandijo, Lihtenštajn, Črno goro, Norveško, Turčijo in Srbijo. Vabljeni k branju.

 

Več>>
Študija v celoti: Mobility scoreboard: Higher Education background report (.pdf)
Poudarki iz študije (.pdf)
Highlights (.pdf)

 

(Skupno 56 obiskov, 1 današnjih obiskov)